Hraničný priechod Ubľa bude pre rekonštrukciu uzatvorený tri mesiace

09.09.2008 Snina

Ubľa 9. septembra (TASR) - Rekonštrukčné práce sú dôvodom, pre ktorý bude slovensko-ukrajinský cestný hraničný priechod Ubľa - Malyj Bereznyj uzatvorený od stredy 10. septembra až do 10. decembra tohto roku.
Predpokladané investičné náklady spojené s rekonštrukciou a inžinierskymi činnosťami predstavuje do 50 miliónov Sk (1,66 milióna eur). \"Vzhľadom na to, že spomínaná rekonštrukcia hraničného priechodu je rozsiahla a rekonštrukčné práce nie je možné vykonať počas prevádzky, je potrebné úplne uzavrieť tento hraničný priechod v dovoze i vo vývoze, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa bratislavského generálneho colného riaditeľstva Martina Kereková. Dodala, že počas rekonštrukcie hraničného priechodu dôjde k prestavbe administratívnej budovy a úprave prestrešenia. Dôvodom prestavby je zvýšenie komfortu vybavovania cestujúcich.
Výstavba súčasného priechodu bola ukončená v decembri 1994. Počas prevádzkovania na montovaných objektoch a ostatných zariadeniach nebola vykonaná žiadna rozsiahla oprava. Po vstupe SR do Európskej únie a Schengenského priestoru sa priechod z technického, ale aj kapacitného hľadiska stal nevyhovujúci. \"Počítame s výstavou murovanej jednopodlažnej administratívno-prevádzkovej budovy a so všetkými potrebnými inžinierskymi sieťami. Zároveň bude zrenovovaný priestor pre výkon služby s pracoviskami pre colné a pasové orgány, \" doplnila hovorkyňa. Dodala, že súčasné prestrešenie priestoru bude rozšírené spolu s verejným osvetlením. Súčasťou rekonštrukcie bude aj vybudovanie bezpečnostného systému celého areálu, ako aj zlepšenie podmienok pre samotných cestujúcich, ktorým pribudnú nové sociálne zariadenia.
V čase rekonštrukcie bude nákladná aj osobná doprava odklonená na hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod, ktorý je otvorený nepretržite. Peší cestujúci môžu využiť aj hraničný priechod Veľké Slemence – Maly Selmenci. Ten je pre verejnosť otvorený v čase od 8. do 20. hodiny denne.
 

Vyberte región